Gode råd når du skal købe et tæppe

Gode råd når du skal købe et tæppe

Inden du går ud og kigger på tæpper, er det en god idé at finde ud af ca. hvilken størrelse, der kan passe - et minimum og et maksimum mål. Det er så ærgerligt at forelske sig i ét, som bare ikke har de rigtige mål. Og ser man på for mange muligheder, så har man tendens til at blive 'blind' for, hvad man egentlig synes er pænt. Det er derfor så mange kommer hjem med køb fra udlandet, som de blev forelskede i dernede - men som bare ikke passer ind, når de kommer hjem. Eller man får ikke købt noget som helst, fordi man blev alt for forvirret.

Jeg har billeder af alle mine tæpper noteret med mål og pris. På den måde kan vi hurtigt indsnævre mængden af tæpper, der rammer de ønskede mål, og du kan hurtigt overskue om der er ét, der lige er dig.

Det er også en rigtig god idé at have et billede med af det sted, man ønsker tæppet skal ligge - gerne et par stykker taget fra forskellige vinkler af området. På den måde kan vi ret hurtigt se, om der er nogle korresponderende farver i det omgivende interiør og tæppet, som sikrer at tæppet for den ønskede 'samlende' effekt af området.

Retur-service
Når du har købt et tæppe, du virkelig godt kan lide, så har du altid 3 dage til at se det i dit eget hjem. Det er vigtigt, at man ser tæppet i de rette omgivelser og ikke mindst ser det i det lys, der er i det pågældende rum. Hvis tæppet ikke passer ind alligevel, så kan du komme tilbage med det og evt. finde et nyt tæppe eller du kan få et tilgodebevis eller pengene tilbage - forudsat at det er i samme stand, som da du købte det naturligvis.

Underlag
Jeg anbefaler altid at lægge et godt underlag under tæppet. Dels pga. sikkerhed, så man ikke skrider i tæppet. Men også fordi tæppet ligger langt flottere på gulvet med et underlag. Derudover beskytter du tæppets vævning, når det ikke glider rundt på gulvet, men ligger fast. Der findes forskellige typer af underlag - nogle bedre end andre. Jeg har valgt at sælge et underlag i en super kvalitet, som kan fås i flere størrelser.