Autentiske vintage kelimpuder fra Tyrkiet

I butikken finder du et unikt udvalg af kelimpuder syet af vintage kelimtæpper fra Tyrkiet. Alle kelimpuderne er 100% håndlavede, og ikke to er ens! Puderne bliver syet på systuen hos min leverandør i Tyrkiet, hvor syerskerne redder smukke dele af de tæpper, der skal kasseres - f.eks. fordi der er en plet eller en anden skade på tæppet, der ikke kan repareres. Inden kelimtæppet bliver omsyet til puder vaskes de naturligvis, så de er helt rene, når de lander i butikken. Skulle uheldet være ude, så har jeg dog testet, at betrækkene kan tåle maskinvask på 30 grader med et mildt uldvaskemiddel (OBS: Dette gælder dog ikke for kelimtæpper. Et kelimtæppe skal altid behandles af et professionelt tæppe-vaskeri!). Så du kan altså sagtens være sikker på, at du kan have glæde af dine nye tyrkiske kelimpuder i mange år. 

Jeg har puder i størrelserne 40x40, 45x45, 40x60, 50x50, 60x60, 50x70, 90x90.


Stort udvalg af unikke kelimpuder i flere størrelser

Noeola forhandler mange forskellige størrelser tyrkiske kelimpuder. En stor gulvpude på et lyst træ- eller betongulv eller et par kelimpuder på en bænk eller i sofaen ser skønt ud og giver din indretning personlighed, sjæl og et snært af vintage. Hvilket kelimpude eller kelim gulvpude, der er den rette for dig, afhænger selvfølgelig af din bolig, personlige stil og dit behov. Jeg forhandler autentiske, tyrkiske kelimpuder i flere størrelser - heriblandt selvfølgelig også de populære størrelser 40x40, 50x50 og 60x60 m.fl. - så Noeola har helt sikkert en, du kan bruge. Jeg vil glæde mig til at høre fra dig eller se dig i butikken.

Autentiske kelimpuder med hver sin historie

Der er mange traditioner forbundet med den gamle kelimvæveteknik. Det er for eksempel relativt let for kendere at konstatere, hvor det enkelte kelimtæppe er vævet, da hver provins i Tyrkiet havde hver deres væveteknik og kendetegn. I de gamle kelimtæpper kan man nærmest se og mærke den historie, kvinden, der vævede tæppet, gerne ville fortælle. F.eks. kan tæppet være vævet i forbindelse med et bryllup, hvor der typisk kan være vævet frugtbarhedssymboler i tæppet. Eller der kan være vævet talisman-symboler for at sikre beskyttelse og held til tæppets ejer. En ting er sikkert: Hvert kelimtæppe og kelimpude er helt unikt, autentisk og fortæller sin egen historie.

Tag et kig her på siden og besøg min butik på Frederiksberg Runddel 3b, så finder vi sammen den helt rette kelimpude (og/eller kelimtæppe) til dig.