Kvadratiske kelimtæpper online

Kvadratiske kelimtæpper online til en fair pris

Shop kelim tæpper

Trænger din indretning til en opgradering – eller mangler du lige det sidste for at skabe et personligt og unikt look i dit hjem? Med løse tæpper og puder kan du for ganske få penge puste helt nyt liv i din indretning og give din bolig masser af varme, personlighed og karakter.

Ønsker du at indrette dig med unika, som ingen andre har, så er håndvævede kelimtæpper et rigtig godt bud. De smukke, eksotiske tæpper med geometriske mønstre fås i et væld af størrelser og farver – og hvert tæppe er håndvævet, så du er garanteret et enestående stykke kunsthåndværk, der kan pryde dine gulve eller hænges på væggen.

Læs også om bæredygtig indretning med Noeolas produkter.

Hvordan indretter man med kvadratiske tæpper?

Løse tæpper fås i mange størrelser og former, og kunsten er at finde lige det mønster og den form, der passer godt ind hos dig. Kelimtæpper er kendetegnet ved en rundhåndet brug af farver og mønstre, så de virkelig skiller sig ud og skaber kontrast til den nordiske stil. Kelim fås naturligvis i mange farvekombinationer og -toner, så du kan gå efter det afdæmpede eller det spraglede, helt afhængig af din personlige stil.

Vælg tæpper i klare og mange farver eller mønstre, hvis du ønsker at skabe masser af liv og kontrast til dine afdæmpede møbler – eller vælg et tæppe i rolige og afstemte jordnuancer, hvis du ønsker at tæppet skal være det samlende element.

Kvadratiske tæpper skaber ‘rum i rummet’

Fordelen ved at vælge større, kvadratiske tæpper er, at de kan bruges til at skabe en naturlig opdeling mellem ’rum i rummet’. Læg et stort, kvadratisk eller rektangulært tæppe under din sofagruppe eller dit spisebord og se, hvordan hele dit rum straks skifter karakter. Vælger du store tæpper til sidde- eller spiseområder, skal der være cirka 50 centimeter frit tæppe rundt om møblerne. På den måde kommer tæppet helt til sin ret, og du undgår, at stolebenene sætter sig fast ved tæppets kant.

Vælg løbere eller små tæpper til mindre rum og gangarealer

I mindre rum, som fx din entré, i soveværelset eller på dit kontor, kan du vælge kelim-løbere eller små kvadratiske eller rektangulære kelimtæpper. Det tilfører kant og charme til rummet uden at skjule dit gulv helt. Du kan også hænge små kelimtæpper op på væggen i stedet for at dekorere med billedvægge eller malerier – de håndvævede tæpper er kunstværker i sig selv.

Hvad er håndvævede kelimtæpper?

Kelim er håndvævede tæpper, som er kendetegnet ved en helt unik slidsvævningsteknik, der fremhæver tæppets struktur og skaber de mest fantastiske, geometriske mønstre. Tæpperne kan være vævet i uld, bomuld, gedehår eller andre naturlige materialer, så de er både slidstærke og kan tåle vask og restaurering. Med slidsvævningsteknikken, hvor skudtrådene dækker kædetrådene, opnås desuden den fordel, at tæpperne oftest er helt ens på for- og bagside, så du altid kan vende dit tæppe, hvis der skulle blive behov.

Vævet efter 3.000 år gamle traditioner

Vi skal mere end 3.000 år tilbage, hvor asiatiske nomader benyttede den særlige teknik til at væve smukke, holdbare og personlige kelimtæpper til at holde deres telte varme eller som personlige gaver. I dag benytter man stadig denne gamle teknik, når man væver kelimtæpper, og derfor findes der mange, velbevarede ægte kelimtæpper, der hver især fortæller et lille stykke historie gennem væverskens unikke håndværk.

Unikke og vintage kelimtæpper fra Noeola

Hos Noeola finder du et nøje udvalgt sortiment af store og små vintage kelimtæpper, rektangulære såvel som kvadratiske – og i et væld af smukke farver og mønstre, som jeg personligt har udvalgt med afsæt i nordiske indretningstendenser, hvor de smukke kelimtæpper både kan indgå som det samlende element eller dét lille ekstra, der fanger øjet og giver din indretning masser af karakter.

Vælg det rigtige kelimtæppe

Netop fordi hvert eneste tæppe er unikt, er det en god idé at du fra starten finder ud af, hvilken størrelse dit tæppe skal have, og at du er nogenlunde afklaret omkring farvepaletten. Det er så ærgerligt at forelske sig i et tæppe, som ikke kan fås i den størrelse, du mangler.

Du kan se det komplette udvalg af vintage kelimtæpper i webshoppen. Har du fundet dit drømmetæppe – så bestil tæppet hjem til dig selv, og nyd tæppet i komforten af dit eget hjem. Husk du har 14 dages returret når du køber tæpper online hos Noeola jf. købeloven.

Læs også vores andre artikler:

OPHØRSUDSALG – ALT UDSOLGT
BUTIK OG WEBSHOP ER LUKKET