Hos Noeola mødes nordisk lethed med mellemøstlig æstetik

I mit showroom på Frederiksberg Runddel ved indgangen til Frederiksberg Have finder du unikt og anderledes boliginteriør med fokus på vintage kelimtæpper og puder. Jeg udvælger og håndplukker nøje hvert enkelt tæppe på mine rejser til Tyrkiet, og har altid for øje at tæpperne skal kunne passe ind i den skandinaviske farvepalette. Tæpperne er vævet til eget brug i sin tid – og hvert enkelt er et lille kunstværk i sig selv – og helt unikt.

Har du ikke mulighed for at komme og se tæpperne ‘live’ i butikken, har du også mulighed for at booke en online session, hvor jeg viser tæpperne frem via FaceTime eller video på Messenger alt efter hvilken telefon du har. Det kan du læse mere om her.

Håndlavede vintage kelimtæpper og kelimpuder fra Tyrkiet

Hvert enkelt kelimtæppe, jeg forhandler her på hjemmesiden og i showroomet i København, har jeg nøje udvalgt på mine rejser i Tyrkiet. Her ser jeg hundredvis af tyrkiske tæpper, før jeg laver første udvælgelse. Så sorterer jeg endnu et par gange, før jeg laver den endelige udvælgelse. Og så skal hvert enkelt kelimtæppe handles. Dermed ser jeg hvert kelimtæppe 4-5 gange, før det ender her på hjemmesiden og i butikken. Mine kelimtæpper har de smukkeste støvede farver og den helt rette patina af årtiers brug. Tæpperne tilfører en snert af varme og kontrast til de rene linjer i den enkle nordiske stil, og der mange forskellige størrelser i butikken, så der er helt sikkert ét, der passer til din stil og indretning. Men hvert tæppe er unikt – der er kun ét af hver, så vent ikke for længe, hvis der er ét, som du synes er særligt smukt.

Læs mere om boheme indretning her på Noeola.dk

Lidt om rejsen hen imod Noeola

Image 1 Image 2

Jeg har altid været interesseret i boligindretning - men har også altid haft svært ved at dedikere mig til én bestemt stil. Derfor har mit hjem ofte været et rodet sammensurium af alt muligt nyt og gammelt, enkelt og finurligt. Jeg kan som udgangspunkt rigtig godt lide den nordiske stil og nordisk design. Der er en dejlig ro og fin æstetik over et rum, der indrettet med naturlige materialer og rene linier. Dog synes jeg også at denne stil kan gå hen og blive lidt ensformig - og "stramme" lidt - engang imellem. Jeg bliver nemlig også vildt begejstret for mange etniske tekstiler - og de er med deres fine farver og skønne, sirlige mønstre fantastiske og spændende at se på. De giver på en eller anden måde lidt mere råderum - giver plads til at trække vejret og slappe lidt af :) Omvendt kan det også hurtigt blive for meget af det gode. Og efter i mange år at have været lidt irriteret over, hvorfor jeg ikke bare kunne finde til ro i én bestemt stil, tænkte jeg at de to ting måtte kunne forenes på en eller anden måde.

Eklektisk indretning

Tiden er heldigvis til at man kan “snige” mere personlighed og varme i den stringente indretning på en elegant måde, og blande stilarter på kryds og tværs – “Eklektisk stil” hedder det. Og her er det ret nemt at lege med tilbehøret, uden at det skal koste en bondegård. Måske et heldigt loppefund i form af en fin, lille keramikskål, eller fine, farvede glas bliver brugt som vandglas på det ellers enkelt dækkede bord. Så kan man selv vælge, hvor meget man vil skrue op og ned for ”de skæve ting” – i nogle perioder må den gerne få fuld gas og andre perioder har man brug for mere orden og ryddelighed i sit liv.

PS. Du får lige en lille krølle på indlægget om, hvor navnet Noeola stammer fra: Jeg tilbragte en sommer på Hawaii, og der forstår man virkelig at leve ”the good, simple life” – her tager de tingene i et dejligt afslappet tempo – det kunne jeg godt lære lidt af. Deres måde at anskue livet på passer super til dét, jeg ønsker for mig selv – at vi “løsner knuden” lidt, lever “the slow life” og slapper lidt af. “No é ola” betyder “at leve” på hawaiiansk…
Nyd livet 🙂

OPHØRSUDSALG – ALT UDSOLGT
BUTIK OG WEBSHOP ER LUKKET