Bæredygtig indretning: 3 gode grunde til at vælge kelimtæpper

Moden skifter og nye trends opstår hele tiden. Det kan være fristende altid at skifte ud i boligens interiør, men hvis du vil indrette dig bæredygtigt derhjemme, må du gøre op med trangen til hele tiden at købe nyt.

Heldigvis har mange af os fået øjnene op for genbrugsmøbler, og vi er generelt blevet gode til at tage på loppemarkedet og lede efter vintage interiør.

Og lige præcis vintage interiør og bæredygtighed er trends, som vi forstår og sætter pris på her hos Noeola. Derfor giver vi dig i denne artikel tre gode grund til, hvorfor du skal vælge et kelimtæppe, hvis du vil indrette dit hjem med bæredygtighed for øje. Lad indretningen inspirere af de store kelimtæpper.

Bæredygtig indretning med kelimtæpper

Kelimtæpper har kant og personlighed

Teknikken bag kelimtæpper er over 3.000 år gammel, og den dag i dag er der ikke rørt ved den traditionelle teknik og måden, som kelimtæpper produceres.

Her er der altså ikke tale om masseproduktion. Tværtimod har samtlige kelimtæpper deres eget unikke mønster og farvesammensætning. Dette giver tæpperne kant og personlighed, og den helt særlige følelse af at have et “one of a kind”-tæppe gør, at du sætter pris på dit kelimtæppe rigtig mange år ud i fremtiden. Vælg også en flot kelim-løber til entréen eller andre lokaler, der trænger til et frisk pust.

Flere funktioner giver lang levetid

Kelimtæpper kan både samle og inddele rum, og de kan ligge under spisebordet eller hænge på væggen. De mange funktioner giver kelimtæpper en lang levetid, og man kan nemt forestille sig, at dit tæppe gennem tiden vil optræde i flere forskellige rum og under flere forskellige møbler. De mange farver og og mønstre betyder nemlig, at tæpperne kan passe sammen med flere forskellige møbler og mange steder i hjemmet.

Jeg er selv glad for at hænge mine kelimtæpper på væggen, hvor farver og mønstre virkelig er dekorative og kommer til deres ret. Det ældgamle håndværk er så fantastisk, at det sagtens kan gå som et stykke kunst.

Kelimtæpper kan næsten ikke slides op

Navnet kelim refererer til den unikke slidvævningsteknik, der giver kelimtæpperne deres karakteristiske struktur og udseende. Væveteknikken betyder, at tæpperne nærmest ikke kan slides op, og de holder derfor i mange år. Samtidig er tæpperne nemme at vedligeholde, da de tåler at blive både vasket og restaureret.

Hos Noeola er samtlige kelimtæpper nøje udvalgt. Det er vigtigt, at de tæpper, jeg sælger, fremstår i perfekt stand og kan holde i mange år. Tæpperne har patina ligesom alle andre vintage og antikke genstande. Men dette er kun med til at give tæpperne personlighed og originalitet, og de har hver deres egen historie. Over tid vil dit kelimtæppes historie blive vævet sammen med din.

Read More

Online-session

Den bedste måde at vælge sit kelim på er at komme og se det selv. Men det kan jo være vanskeligt, hvis man bor langt væk fra butikken. Derfor har du mulighed for at booke en online session, hvor jeg viser tæpperne frem til dig via telefonen.

LÆS MERE OM ONLINE SESSIONS

Historien bag kelim

Kelimtæpperne er alle vævet til eget brug eller som gaver i sin tid, og fortæller alle en historie. Væverskens valg af farver, mønstre og symboler fortæller ofte om hendes ønsker og drømme og har ofte symboler for frugtbarhed, beskyttelse mod det onde og evigt liv.

LÆS MERE OM KELIMTÆPPERNES HISTORIE

OPHØRSUDSALG – ALT UDSOLGT
BUTIK OG WEBSHOP ER LUKKET