Sådan passer du godt på dit kelim

Et kelimtæppe er som udgangspunkt et særdelses holdbart tæppe, som du kan have glæde af i mange år. Kelim er vævet i uld og uld har nogle fantastiske slidstærke egenskaber, og er nemme at holde rene. Men der er noget du kan gøre selv.

Hvis du vil passe bedst muligt på dit kelim, er det vigtigste at du køber et godt underlag til dit tæppe. Underlaget har flere funktioner, men den primære i denne sammenhæng er, at den beskytter vævningen bedst muligt på tæppet. Jeg sælger de gode Luxerton underlag, som findes i 4 forskellige størrelser, som man derefter klipper til. Vigtigt er det, at man ikke køber de helt tynde net, der findes på markedet. De duer ikke til kelimtæpperne. Du kan købe Luxerton underlag her

Med et godt underlag ligger kelimtæppet også superflot på gulvet, da det bliver ‘strukket’ flot ud og ligger fladt. Og så er der selvfølgelig også den vigtige faktor at med et underlag, sikrer du dig også mod at skride og falde i tæppet.

Den daglige rengøring

I det daglige støvsuges tæppet med let sug eller rystes. Støvsug helst ikke over frynserne. Hvis du spilder tørres pletten hurtigt af med en hårdt opvredet klud. Spildes der væske kan du bruge kartoffelmel, som suger væsken til sig og børstes af efterfølgende.

Trænger tæppet til en større rengøring skal det vaskes af et professionelt tæppevaskeri, som vasker tæpperne på nænsom måde med en særlig uldsæbe, der bevarer lanolinen i ulden. Det er vigtigt at tæppet ikke kemisk renses.

 

FÅ 10% RABAT PÅ UNDERLAG 
når du køber et kelimtæppe
Brug rabatkode
THX6JHMJ